De ontginning van de oude Bonduelle site is gestart.

Vandaag precies 3 jaar geleden kondigde de directie van Bonduelle de sluiting van hun vestiging te Westmeerbeek aan. 130 Jobs zouden verdwijnen, nu exact 3 jaar later start de lokale projectontwikkelaar Tervia’s met de renovatie van de leegstaande site en de omvorming ervan tot KMO-, Retail- en industriezone. Het project zal de naam dragen van La Corbeille, de voormalige conservenproducent dewelke in 2008 werd overgenomen door Bonduelle.

De totale oppervlakte van de site bedraagt 14HA, een aanzienlijke oppervlakte met legio mogelijkheden. Een gezonde mix van Retail, KMO-zone en industrie moet van dit project een succes maken. De samenwerking van de ontwikkelaar en de gemeente moet zorgen dat het project sociaal- economisch verantwoord is. Het project zal zorgen voor een daling van de werkloosheid in de regio en zal het nodige respect hebben voor de omgeving en het milieu, aldus burgemeester Geert Daems en Johan Van Loo (Tervia’s bvba).

Ook het probleem van de zonevreemde bedrijven kan volgens de burgemeester door het ontwikkelen van deze site een positieve evolutie kennen. “Zowel voor ons als voor de omliggende gemeenten is het tekort aan goede industriële of KMO zones een gekend probleem”. Volgens Joost knapen, commercieel verantwoordelijke van de ontwikkelaar, speelt de site perfect in op het probleem. “Door de modulaire aanpak van het project kunnen we een pasklare oplossing bieden voor elke onderneming.  Zo kunnen we KMO of industriële units aanbieden vanaf 180m² tot 30000 m², als productiegebouw, louter als opslag of met de nodige kantoorruimtes.”

Aan de voorkant van de site zal het Retail gedeelte voorzien worden, met de nodige ruimte voor  nieuwe retailers, waaronder een supermarkt maar ook een aantal bestaande slecht gelokaliseerde winkels, zullen hier hun onderdak vinden. Uiteraard zal deze Retail ook de nodige jobs met zich meebrengen. Het onderbrengen van een supermarkt, welke reeds gecontracteerd is, staat garant voor 20 à 25 nieuwe jobs.  De ingebruikname van het Retailgedeelte wordt voorzien voor 2015 – 2016.

Wordt vervolgd … .